Osteria la Botte Gaia


viale Europa 5 PORTO AZZURRO 57036 LI
57036 - LI

056595607


We’ve brought all of our passions here: cooking, wines, traditions, and the joy of being in good company. To those who come to visit us, we try to communicate everything that sparks our insatiable curiosity.

Starters

Fantasia di mare: assaggio di 5 proposte (cambiano secondo stagione e disponibilità)

Polpo* in “Gazpacho” bocconcini di Melanzane

Stracciatella di Fior di latte

Palamita con Giardiniera di verdure fatta in casa Variazioni sul pane e pomodoro (nello stesso piatto tre modi di usare questi ingredienti): Pappa al pomodoro – bruschetta – panzanella Tagliere di Salumi – Formaggi – Misto

Battuta di carne (razza Piemontese), uovo

marinato al sale bilanciato e creme fraiche

First courses

We only use fresh pasta, always made in-house.
 
Whole grain tagliatelle with mussels, clams, zucchini and filangè carrots
Black tagliolini with seafood ragù
Paccheri (tube pasta) with octopus ragù
Potato gnocchetti with shrimp, porcini mushrooms and fresh tomatoes
Macaroni with ‘Medici’ ragù
Tonnarelli pasta with vegetable caponata and smoked ricotta from Friuli
Ricotta and Bronte pistachio ravioli with balsamic vinegar reduction sauce

Meat and fish

Fish
 
Salted codfish with leeks and tomatoes on potato purée
Tuna cut with a small vegetable ‘gurguglione’
Shrimp au gratin with vegetables
Dried cod stew with pine nuts, black olives and potatoes
Fish soup, served in the glass jar where it was cooked vacuum-sealed
Baked islander-style fish, with all seasonal vegetables
Baked fish with ‘crazy water’ (herbed broth); tomatoes, black olives, onions
 
Meat
 
Cut of beef with grilled vegetables
Roast-beef made with wild boar with apples, walnuts and asparagus
Young cinta (breed of Sienese pig) with beer and honey sauce

Side dishes

Vegetables
 
Cannellini beans with oil
Mixed salad
Grilled vegetables
Steamed vegetables

Dessert

La Schiaccia “Briaca” trasformata..in semifreddo“Morbido” di cioccolato con grannella di pistacchi e riduzione di agrumiGelato al moscato fatto in casa con quadretti di “Schiacciunta”Sorbetto alla pesca e AleaticoCestino di pasta Fillo con macedonia e gelato di cremaMousse di zabaione con amaretti e scaglie di mandorle tostateCantucci fatti in casa con Aleatico o altri passiti (lista a parte)“Cru” di cioccolati e rum

Indirizzo:
viale Europa 5 PORTO AZZURRO 57036 LI ,
Telefono:
056595607
Giorno di chiusura:
Monday in the winter months
Email:
riccardo@labottegaia.com
Social:
Credit cards:

tutte escluso A/E Diners

Additional information:
AnimalsAir conditioningCash cardDisabled peopleGarden