Il Pozzo


Via Europa, 2/a
55036 Pieve Fosciana - LU

0583 666380


In this venue, you can find dishes made from traditional recipes, reinvented dishes using local ingredients, meat from Garfagnana farms, porcini mushrooms (in season) and white and black truffles.

Starters

salumi locali

formaggi

preparazioni con tartufo nero

First courses

ravioli with ricotta and spinach

potato gnocchi

tortelli

pappardelle pasta

tagliatelle

hand-pulled tagliolini

(all homemade pasta)

farro soup

porcini mushroom soup

we use artisan flour, formenton 8file and chestnut flour in some pastas.

Meat and fish

grilled or baked Garfagnana-sourced meat

Side dishes

Raw, boiled and fried vegetables, baked fagiolo giallorino beans, potatoes, rape greens and more
(all cultivated by the owners themselves)

Dessert

torta di mele crostate di marmellata torta di pere e cioccolato   in inverno dolci fatti con farina di castagne

Cellar

about 100 local, Lucca and Tuscan labels


Indirizzo:
Via Europa, 2/a , Pieve Fosciana
Telefono:
0583 666380
Fax:
0583 668119
Giorno di chiusura:
Wednesday
Email:
ristorante.ilpozzo@alice.it
Social:
Credit cards:
Tutte
Additional information:
AnimalsCash cardDisabled peopleGardenParkPlayground


Products

Pane di patate della Garfagnana
Pane di patate della Garfagnana

Category: Fresh pastries and bakery, biscuit, confectionary and pastry products;...

Prosciutto bazzone della Garfagnana e della Valle del Serchio
Prosciutto bazzone della Garfagnana e della Valle del Serchio

Category: Carni (e frattaglie) fresche e loro preparazione; 1. Product...

Farro della Garfagnana IGP
Farro della Garfagnana IGP

Emmer or ‘farro’ (Triticum dicoccum), whose origins have been traced...

Manzo di pozza della Garfagnana
Manzo di pozza della Garfagnana

Category: Carni (e frattaglie) fresche e loro preparazione; 1. Product...

Farina di Neccio della Garfagnana DOP

The word “neccio” in the Garfagnana zone means “chestnut” and...

View allhide